Tapet sau fototapet – care sunt tendințele pentru 2023?

Tropical authentic dining room interior design with gallery wall

Ești în plin proces de amenajare a locuinței? Dacă vrei să oferi un plus de personalizare și creativitate încăperilor, alegerile neconvenționale reprezintă exact ce ai nevoie.

Tapetul și fototapetul se numără printre cele mai utilizate alternative. Totuși, care sunt opțiunile ideale unor proiecte case moderne?

Care e diferența dintre tapet și fototapet?

Înainte de a te hotărî în privința alegerii potrivite, trebuie să știi ce caracteristici oferă fiecare opțiune în parte.

Tapetul este un material decorativ utilizat pentru a acoperi pereții și alte suprafețe interioare ale unor proiecte case. Este confecționat în general din hârtie, dar există și modele din vinil sau fibră de sticlă. Poate avea diverse tipuri de finisaje – mate, lucioase sau texturate. Este disponibil într-o varietate de opțiuni.

Pe de cealaltă parte, fototapetul este o formă specială de tapet care prezintă imagini de înaltă rezoluție, executate în detaliu. Comparativ cu opțiunile clasice, fototapetul este disponibil în dimensiuni mai mari. De asemenea poate prezenta o diversitate de teme și imagini, de la peisaje naturale și orașe până la artă și fotografii personale. Astfel, este ideal pentru a personaliza orice încăpere și a-i oferi un vibe interesant.

Care sunt avantajele fototapetului?

Modern luxury authentic dining room interior design with picture frame

Comparativ cu tapetul clasic, fototapetul prezintă mai multe avantaje, tocmai pentru că este o opțiune creativă și versatilă pentru decorarea spațiilor interioare. În 2023, tendința principală în materie de amenajare este să mixezi armonios elementele care te caracterizează cel mai bine și să adaugi un strop de nonconformism.

Fototapetul oferă o amprentă personală încăperilor și animă estetica generală. Poți alege cu ușurință un design care să reflecte întocmai gusturile și preferințele personale. Însă, avantajele pe care le prezintă nu se rezumă doar la atât:

  • Impact vizual puternic – Imaginile de înaltă rezoluție și detaliile fine ale fototapetului creează efecte vizuale inedite în încăpere. Fototapetul poate deveni punctul central al camerei și poate transforma instantaneu atmosfera și aspectul spațiului.
  • Iluzia unui spațiu mai generos – Fototapetul cu peisaje sau elemente grafice poate facilita maximizarea spațiului disponibil. Tocmai de aceea, este recomandat în general în cazul unor proiecte case mici.
  • Etape facile de montare și demontare – Fototapetul modern este conceput să fie ușor de aplicat pe suprafața pereților. Se folosesc adezivi speciali – de aici precizia exactă și rapiditatea instalării. Totuși, pentru a evita din start posibilele situații neprevăzute poți opta pentru ajutorul unui specialist.
  • Diversitate de modele – Există o varietate incredibilă de imagini disponibile pentru realizarea unui fototapet. Nu contează că ai optat pentru proiecte case mici sau cu etaj, vei găsi în mod sigur modelul potrivit stilului de amenajare abordat.
  • Reîmprospătare rapidă a spațiului – Dacă dorești să schimbi aspectul unei camere fără a implica o renovare majoră, fototapetul este o soluție rapidă și simplă.
  • Utilizări îndelungate – Fototapetul de calitate este durabil și rezistent la decolorare, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea pe termen lung. Vei avea parte de estetica dorită fără a fi nevoie de investiții semnificative.

Fototapetul reprezintă, fără îndoială, etalonul locuințelor personalizate.

Alege și tu inspirat și bucură-te de un design interior în pas cu tendințele!

You may also like...