Care sunt cele mai bune coșuri de fum la ora actuală și din ce materiale sunt construite

Numite și coșuri de evacuare, coșurile de fum sunt structuri solide, construite din materiale ce rezistă cu brio la temperaturi ridicate, dar și la condițiile variabile de temperatură. Cel puțin în teorie, pentru că în practică există opțiuni diverse, unele mai bune decât altele, iar cumpărătorul trebuie să fie bine informat înainte de a lua decizia de achiziție.

Cele mai bune cosuri de fum respectă anumite standarde din domeniu, sunt create de producători de talie internațională și au fost testate în condiții cât se poate de simulare cu cele reale, pentru a preveni incendiile. Iată care sunt cele mai comune materiale utilizate și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia!

Cosuri de fum din oțel inoxidabil

Coșurile de fum din oțel inoxidabil sunt populare pe piață datorită rezistenței lor la coroziune. Sunt potrivite pentru mediile umede și mediile agresive, ceea ce le încadrează în categoria de top a structurilor durabile. Pentru că gazele de ardere pot să conțină atât vapori, cât și substanțe chimice intruzive cu capacitate de deteriorare a materialelor, este important ca orice coș de fum implementat să facă față cu brio la aceste condiții. Coșul de fum din oțel inoxidabil înscrie puncte la această categorie. Are o rezistență bună și la temperaturi ridicate, nu se deformează, iar datorită proprietăților sale mecanice, rezistă la uzură și la contracțiile termice. Se poate numi „dezavantaj” costul mai ridicat pentru acest tip de produs, dar este o investiție.

Coșurile de fum din oțel galvanizat

Oțelul galvanizat se remarcă prin rezistență dovedită la coroziune, dar nu este în topul celor mai rezistente materiale la temperaturi înalte. De regulă, se aplică un strat de zinc pe suprafața lui, ce acționează exact ca un scut de protecție împotriva substanțelor corozive din componența gazelor de evacuare și împotriva umidității. Totuși, în comparație cu oțelul inoxidabil sau alte materiale, rezistența termică este mai redusă. Mai mult, în medii foarte agresive sau în condiții climatice extreme, oțelul este expus la coroziune, stratul de protecție oferit de suprafața zincată fiind limitat. Și din punct de vedere estetic, trebuie să știi că oțelul galvanizat nu are un aspect modern (cum e aspectul oțelului inoxidabil), iar, pentru unii cumpărători, acest aspect contează.

Coșurile de fum ceramice

Extrem de populare astăzi sunt coșurile de fum ceramice, mai ales pentru că reușesc să facă față încălzirii intense, respectiv temperaturilor extrem de ridicate. Sunt potrivite îndeosebi pentru sobele pe lemne sau cărbuni, unde temperaturile sunt foarte mari. În același timp, sunt compatibile și cu alte surse de încălzire, pe bază de gaz sau chiar ulei. Rezistă cu brio pe termen lung, atât la stresul termic, cât și la fenomenele de contracție – expansiune cauzate de ciclurile normale de încălzire și răcire. Mai ales dacă îți dorești un aspect tradițional și autentic, atunci coșul de fum ceramic este ceea ce cauți. Izolarea termică a coșului este un mare avantaj.

Fie că ești în căutarea unui coș de fum sau a unui șemineu living, alege Seminee-Expert.ro

Seminee-Expert.ro este magazinul de unde poți cumpăra în siguranță un coș de fum sau un semineu living de aici, fără să ai îndoieli asupra calității. Vinde, exclusiv, cele mai sigure, mai durabile și mai performante produse, oferindu-le clienților săi inclusiv recomandări avizate și îndrumare.

You may also like...