Informații utile despre hrana uscată pentru caini: la ce să fii atent când alegi varianta ideală pentru animalul de companie?

Indiferent de rasă și de vârstă, alimentația pe care i-o oferi prietenului tău patruped joacă un rol esențial când vine vorba despre dezvoltarea acestuia.

Așadar, indicat este să știi care sunt principalele elemente, pe care să le iei în considerare înainte de a alege o anumită hrana uscata caini de aici. De la ingredientele folosite de către producător, până la grupa de vârstă căreia se adresează, iată doar 2 dintre detaliile pe care să le iei în considerare când cauți cele mai bune bobițe pentru prietenul tău patruped!

Hrana uscata caini pe grupe de vârstă

Pentru început, este bine să ai în vedere faptul că bobițele pentru câini sunt împărțite în 3 grupe principale, în funcție de vârsta pe care o are animalul tău. Poți alege, așadar:

  • hrană pentru juniori – între 2 și 12 luni, câinele tău se află în perioada de creștere, aceasta fiind vitală pentru el. De aceea, recomandat este să optezi pentru o alimentație bogată în proteine, grăsimi, dar și minerale și vitamine. De asemenea, mâncarea trebuie să aibă în componența sa și calciu și fosfor, pentru ca oasele și mușchii animalului să se dezvolte în mod armonios;
  • hrană pentru adulți – pe măsură ce timpul trece, iar puiul tău devine adult, este momentul să îi schimbi hrana cu una care să fie echilibrată în grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale, astfel încât patrupedul să își păstreze o stare de sănătate general bună, dar și o greutate optima;
  • hrană pentru seniori – metabolismul câinelui încetinește atunci când devine seniori, iar mobilitatea sa, dar și funcțiile organelor nu mai sunt la fel de bune ca odinioară. În acest caz, este recomandat să te orientezi către o alimentație cu un nivel mai scăzut în calorii și grăsimi, dar care, totodată, să conțină multe fibre, în vederea păstrării unei greutăți optime și a sănătății tractului digestiv.

Din fericire, pe ambalajul bobițelor uscate vei găsi întotdeauna indicații dacă aceasta se adresează juniorilor, adulților sau seniorilor, ceea ce îți ușurează foarte mult căutarea.

Ține cont de rasa din care face parte câinele tău

Nu toate animalele au aceleași nevoi nutritive. De exemplu, un Bichon necesită un anumit tip de alimentație, pe când Labradorul are nevoie de alte bobițe. Pentru a determina care sunt ingredientele pe care să le cauți pe ambalajul boabelor uscate, documentează-te în privința rasei din care face parte câinele tău sau discută cu medicul veterinar, care îți va oferi sfaturi prețioase.

Ingrediente

În ceea ce privește ingredientele pe care să le cauți pe eticheta boabelor uscate, principalele sunt: carnea (de pui, de pește ori de vită), dar și calciu, fosfor, precum și vitamine și minerale din legume și fructe. Încearcă, pe cât de mult posibil, să eviți produsele care au în componența lor un nivel ridicat de cenușă, pentru că acest ingredient dăunează sănătății câinelui pe termen lung.

Cantitatea potrivită

Pentru a ști câtă mâncare trebuie să îi dai câinelui tău, trebuie să știi ce greutate are acesta. Ulterior, consultă schema recomandată de către producător și încearcă să nu o depășești, oricât de miloși ar fi ochii patrupedului tău. Astfel, te asiguri că îi oferi nutrienții de care are nevoie, fără a-l pune în pericol să devină obez în timp.

NovaFood.ro îți propune o gamă largă de produse excelente pentru câini și pisici. Mai mult, online găsești și hrana pasari de calitate, datorită căreia necuvântătoarele vor beneficia de nutrienții de care au nevoie. Poți comanda simplu și ușor produsele pe care ți le dorești, iar mai apoi le primești acasă în cel mai scurt timp.

Date de contact:

Email: suport@novafood.ro

Telefon: 0724239215

You may also like...