Vrei să îți cumperi o mașină electrică sau hibridă? Top 3 mărci auto pe care merită să le iei în calcul!

Din ce în ce mai mulți oameni aleg, din diferite motive, să renunțe la mașinile care funcționează pe benzină sau motorină și să aleagă variantele hibride sau chiar electrice. Pe de-o parte, prețurile tot mai mari la combustibil i-a făcut pe oameni să renunțe la aceste mașini pentru că folosirea lor devine din ce în ce mai costisitoare. Pe de altă parte, unii sunt încurajați în această decizie de convingerea că o mașină electrică afectează mai puțin mediul înconjurător. Indiferent de motive, viitorul este clar, treptat cu toții vom trece pe modele electrice care vor deveni din ce în ce mai prezente pe șosele.

Adoptă schimbarea și ajută mediul

Fii primul care alege schimbarea dintre apropiații tăi și alege să renunți la mașinile convenționale pentru modele momentului, variantele hibride sau electrice. Bineînțeles, alegerea pe care o vei face trebuie să fie potrivită pentru felul în care te folosești de mașină.

1. Dacia

Prima firmă producătoare de mașini pe care o poți lua în calcul este chiar una românească, Dacia, care a lansat recent pe piață un model electric. Această variantă este potrivită pentru tine doar dacă o vei folosi prin oraș sau pe distanțe scurte. Autonomia nu este chiar cea mai generoasă și, momentan, nici infrastructura nu este una care să favorizeze utilizarea externă a mașinilor electrice. Prin oraș însă, dimensiunea și consumul mașinii fac din acest model unul dintre cele mai potrivite.

2. Hyundai

Sud-coreeni de la Hyundai aduc pe piață modele hibride și electrice de o clasă superioară din toate punctele de vedere. Confortul este unul sporit, performanțele și autonomia sunt crescute, iar mașinile au un aspect impecabil. De exemplu, modelul electric Kona are un spațiu generos și un design remarcabil. De asemenea autonomia acestei mașini depășește 400 de km, iar încărcarea rapidă poate fi realizată într-un timp record de mai puțin de o oră. Acesta vine și în varianta hibridă. Pentru un confort sporit, pentru performanțe superioare, design special poți alege una dintre modele SUV, Tucson sau Santa Fe. Pentru a face alegerea potrivită trebuie să cauți prin gama variată de autoturisme noi Hyundai de pe hyundaidibas.ro. Modele SUV îți vor atrage atenția cu siguranță, acestea impresionează nu doar prin aspect, ci și prin dotări și performanță. Un model nou de la cei de la Hyundai care promite mult din toate punctele de vedere este Bayon. De la spațiu și vizibilitate până la siguranță și performanțe acesta promite să se facă rapid remarcat printre celelalte mărci.

3.  BMW

O mașină consacrată cu modele cunoscute în toată lumea mai ales cele vechi care i-au adus faima în momentul apariției acestora. Trebuie să știi însă că cei de la BMW nu au rămas blocați într-un trecut glorios, ci continuă să producă mașini la cele mai înalte standarde care să corespundă noilor cerințe de pe piață. Modele electrice ale acestei mărci au design-uri și  performanțe diferite, cel mai mare impediment fiind însă prețul care poate fi puțin prea piperat.

Prin urmare, tu decizi dacă vrei să aduci o schimbare în grupul tău de prieteni și să alegi să fii în pas cu schimbările din industrie, aceasta fiind deja destul de generoasă în privința modelelor hibride și electrice.

Sursă foto: pexels.com

You may also like...