Schimbarea anvelopelor 185 60 R14 in functie de sezon

Schimbarea anvelopelor este un mod practic de a pregăti orice vehicul pentru alt anotimp. Iarna sau vara, primăvara sau toamna, este nevoie ca anvelopele să fie pregătite să facă față temperaturilor mediului exterior și carosabilului umed sau uscat.

Ploile și zăpezile contribuie la uzura anvelopelor, iar vara autoturismele trebuie dotate cu cauciucuri special proiectate pentru anotimpul cald. Folosind cauciucuri uzate, există risc de derapaje, de accidente, iar funcționalitatea vehiculului începe să fie afectată. Importanța verificării la timp a stării anvelopelor este deja recunoscută de specialiști și de numeroși conducători auto.

Cumpărarea de anvelope online a devenit o obișnuință, iar mulți șoferi aleg să selecteze pe internet cauciucurile dorite, ținând cont de dimensiuni, sezon, preț și producător.

Modelul de cauciucuri 185 60 R14 este unul des solicitat, fiind comun multor autoturisme medii și mici. Alegerea unui set de anvelope noi trebuie făcută cunoscând exact dimensiunile acestora. De cele mai multe ori, e vorba de anvelope de vară sau iarnă, dar există și șoferi care preferă anvelopele all-season. Aceste anvelope 185 60 R14 se găsesc într-o varietate mare de modele diferite, de la cei mai cunoscuți fabricanți.

Importanța dimensiunii anvelopelor

Când comanzi online cauciucuri de vară sau de iarnă, e recomandat să cunoști ce dimensiuni au anvelopele autovehiculului tău. Le poți identifica sub formă de cifre și litere, inscripționate pe flancul anvelopei, sau le poți afla consultând cartea tehnică a mașinii.

Pentru un set de anvelope vara 185 60 r14, de exemplu, cifra 185 reprezintă lățimea profilului jantei, exprimat în milimetri. 60 este raportul între înălțimea flancului și lățimea anvelopei. R14 reprezintă diametrul radial, în inch.

Pentru toate vehiculele,  indicele de viteză exprimat cu o literă de la T la Y, arată care este viteza maximă admisă suportată de anvelopele încărcate cu greutatea maximă  admisă.Indicele de sarcină este un parametru important, care arată greutatea maximă pe care o pot suporta cele patru anvelope vara 185 60 r14 montate pe autoturism. Cu cât automobilul dezvoltă o putere mai mare, cu atât sarcina ce poate fi încărcată este mai generoasă iar indicele de viteză va fi de asemenea mai mare.

Cele mai căutate anvelope de vară sunt cele care au un randament kilometric bun și o aderență sporită, pentru a se încadra într-o clasă energetică superioară.De asemenea, contează și nivelul de zgomot exterior, iar o anvelopă silențioasă este evident de preferat atunci când achiziționezi online un set de cauciucuri.

Anvelope de vară 185 60 R14

Un set de cauciucuri 185 60 R14 de vară are anumite calități special dezvoltate de producători, pentru a oferi eficiență în perioada sezonului cald. Aderența superioară la suprafețe umede sau uscate, manevrabilitatea și eficiența energetică sunt doar câteva din principalele atribute pe care trebuie să le manifeste aceste anvelope.

Există numeroase modele de cauciucuri vară 185 60 R14, realizate de producători de renume din domeniu. Modelele de anvelope Hankook sunt printre cele mai apreciate cauciucuri, fiind fabricate în diferite dimensiuni, inclusiv 185 60 R14.

Anvelope de vară Hankook

Hankook este unul din marii producători de anvelope pe plan mondial. Firma are azi peste 75 de ani de experiență, iar datorită calității și preocupării pentru inovație, aceste cauciucuri Hankook au ajuns în topul preferințelor șoferilor de pretutindeni.

Anvelopele de vară model HankookVentus Prime sunt considerate foarte fiabile și sigure, create pentru a oferi o experiență de șofat excelentă. Rularea rapidă pe carosabil umed sau uscat este încurajată de aderența sporită pe timp de vară. Comparativcu pneurile all- season sau cauciucurile de iarnă,  anvelopele de vară create de Hankook sunt rezistente, oferă o bună stabilitate la viraje, o frânare precisă și mai multă manevrabilitate.

Aceste calități se datorează unor compuși chimici amestecați cu materialul din cauciuc, din care este fabricată anvelopa. Cauciucul de vară realizat de Hankook oferă performanțe excelente pe carosabil umed sau uscat, având  blocuri compacte de cauciuc pe banda de rulare. O suprafață considerabil mai mare din anvelopă este în contact cu carosabilul, oferind un plus de aderență la viteze mari. Construcția performantă a acestei anvelope permite călătorii lungi, pe trasee dificile, pe timp de vară, în condiții de temperaturi ridicate sau ploi abundente care fac carosabilul mai alunecos.

You may also like...