Dacă ești fericitul posesor al unui nou carnet de conducere, atunci cu siguranță îți vei dori să sărbătorești și să te bucuri de acest nou lucru. Însă, după ce trece toată euforia, trebuie să știi că există câteva lucruri de care să te ocupi, astfel încât primele tale drumuri în calitate de șofer să fie fără incidente și fără prea mari emoții.
Iată cele mai importante 5 lucruri pe care să le faci după ce îți obții permisul de conducere:
1. Celebrează
Orice mică reușită merită sărbătorită, iar obținerea permisului de conducere nu face excepție, mai ales când examenul pentru acesta nu este tocmai ușor. De aceea, ia-ți câteva zile în care să te bucuri de realizare sau chiar să faci o mică petrecere alături de persoanele cele mai apropiate din viața ta. Nu uita, că nu e permis să conduci după ce bei, deci dacă dorești să le demonstrezi celor din viața ta calitățile dobândite, fă-o înainte de petrecere.
2. Alege-ți o mașină
Cu siguranță nu va dura foarte mult și îți vei dori să îți achiziționezi o mașină, pe care să o utilizezi atunci când ai nevoie să te deplasezi în anumite puncte. Însă, având în vedere statutul tău de șofer începător ar fi de preferat să te orientezi către firmele cu specific de vânzare de mașini second hand, cum ar fi Automobile.lamaritec.ro, care îți pot oferi o mașină extrem de bună, la un preț mult mai avantajos, ideală pentru statutul tău.
3. Asigură-te că ai toate documentele valabile
După cum bine știi, legislația din România presupune să ai carnetul de conducere și cartea de identitate, de fiecare dată când conduci, căci, în caz contrar, poți fi amendat. Mai mult, în mașină trebuie să ai mereu o mapă cu următoarele acte: asigurarea mașinii, rovinieta și talonul. De preferat ca acestea să fie ținute în torpedo, astfel încât să îți fie cât mai ușor să le accesezi când ai nevoie de acestea.
4. Echipează-ți corespunzător mașina
Pe lângă acte, e necesar ca mașina ta să fie semnalizată cu semn de începător, atât în partea din față, cât și în partea din spate. Semnele pot fi cumpărate din orice benzinărie sau supermarket, fiind ori din plastic ori autocolante. Mai mult, în portbagaj trebuie să ai trusa pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgență, triunghiurile reflectorizante, dar și stingătorul. Toate acestea sunt obligatorii și lipsa lor duce la sancționare conform legii.
5. Testează mașina
Orice șofer începător trebuie să se obișnuiască cu noua sa mașină. De aceea e de preferat să ieși pe stradă, primele dăți, atunci când nu este foarte multă circulație și, poate chiar, alături de o persoană cu mai multă experiență în ale șofatului.
Nu uita că nicio persoană nu a fost un bun șofer încă de la început, motiv pentru care nu trebuie să îți fie frică, ci trebuie doar să exersezi cât mai mult astfel încât să ajungi să fii extrem de încrezător în ale șoferiei.