S-a semnat contractul pentru lotul IV al Autostrazii Sibiu-Pitesti

โ€ž๐—”๐—บ ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ป๐—ฎ๐˜ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐˜‚๐—น ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐˜‚ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ถ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ ศ™๐—ถ ๐—ฒ๐˜…๐—ฒ๐—ฐ๐˜‚ศ›๐—ถ๐—ฎ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฐศ›๐—ถ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ถ ๐Ÿฐ (๐—ง๐—ถ๐—ด๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ถ โ€“ ๐—–๐˜‚๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—”๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐˜€) ๐—ฎ ๐—”๐˜‚๐˜๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฟฤƒ๐˜‡๐—ถ๐—ถ ๐—ฆ๐—ถ๐—ฏ๐—ถ๐˜‚ โ€“ ๐—ฃ๐—ถ๐˜๐—ฒศ™๐˜๐—ถ.

Ofertantul desemnat cรขศ™tigฤƒtor este PORR CONSTRUCT, iar contractul a putut fi semnat dupฤƒ ce Consiliul Naศ›ional pentru Soluศ›ionarea Contestaศ›iilor โ€“ CNSC a respins contestaศ›ia formulatฤƒ de cฤƒtre un ofertant cu privire la Raportul procedurii de atribuire.

Traseul autostrฤƒzii Sibiu-Piteศ™ti pe Secศ›iunea 4, Tigveni โ€“ Curtea de Argeศ™, are o lungime de circa 10 km ศ™i este format din 2 tronsoane. รŽn total, pe Secศ›iunea 4 vor fi 13 lucrฤƒri de artฤƒ, dintre care 12 poduri, pasaje ศ™i viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilฤƒ lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.

Valoarea contractului este de 1,6 miliarde de lei fฤƒrฤƒ TVA, iar durata este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare ศ™i 44 luni perioada de execuศ›ie a lucrฤƒrilorโ€.

 Veศ™tile vin din partea lui Irinel Ionel Scrioศ™teanu, secretar de stat รฎn Ministerul Transporturilor.

***Autostrada Sibiu โ€“ Piteศ™ti va avea o lungime de 122 de km, este รฎmpฤƒrศ›itฤƒ รฎn 5 secศ›iuni, va lega Centrul ศ™i Vestul Romรขniei de reศ›eaua europeanฤƒ de autostrฤƒzi, fiind o parte importantฤƒ a Coridorului 4 Pan-European.

You may also like...