Cum sa depozitezi anvelopele de vara corect pentru a le proteja si prelungi durata de viata – Ghid de la Vadrexim.ro

Depozitarea corecta a anvelopelor de vara poate ajuta la prevenirea deteriorarii lor si la prelungirea duratei lor de viata. Anvelopele de vara sunt proiectate pentru a oferi performanta si siguranta maxima in conditii de temperatura ridicate, dar daca sunt depozitate incorect, pot fi deteriorate de temperaturile extreme, umiditatea si alte factori.

Magazinul online Vadrexim.ro ofera in cele ce urmeaza un ghid util pentru o depozitare corecta de anvelope vara.

 1. Curata anvelopele:
  Inainte de a depozita anvelopele de vara, este important sa le cureti pentru a preveni acumularea de murdarie, praf si alte particule care pot afecta aderenta si performanta anvelopelor. Spala anvelopele cu apa si sapun si clateste-le cu apa curata. Evita utilizarea produselor de curatare agresive sau abrazive, care pot deteriora anvelopele.

 2. Verifica presiunea aerului:
  Verificarea presiunii aerului inainte de a depozita anvelopele de vara poate ajuta la prevenirea deteriorarii lor in timpul depozitarii. Presiunea aerului trebuie sa fie conform recomandarilor producatorului si poate fi gasita in manualul proprietarului vehiculului sau pe placuta cu informatii despre anvelope de pe vehicul. Daca presiunea aerului este prea scazuta, anvelopele pot fi deteriorate de greutatea vehiculului, in timp ce o presiune prea mare poate provoca deformarea anvelopelor.

 3. Depoziteaza anvelopele intr-un loc uscat si racoros:
  Anvelopele de vara trebuie depozitate intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina directa a soarelui si de alte surse de caldura. Temperaturile extreme pot deteriora anvelopele, asadar evita depozitarea lor intr-un garaj sau un loc in care sunt expuse la temperaturi ridicate sau fluctuatii de temperatura.

 4. Depoziteaza anvelopele in pozitie verticala sau orizontala:
  Anvelopele pot fi depozitate atat in pozitie verticala, cat si in pozitie orizontala. Depozitarea de anvelope in pozitie orizontala poate ajuta la prevenirea deformarii anvelopelor, in timp ce depozitarea in pozitie verticala poate economisi spatiu. Daca depozitezi anvelopele in pozitie verticala, asigura-te ca nu sunt in contact direct cu podeaua.
 5. Acopera anvelopele:
  Acoperirea anvelopelor poate ajuta la protejarea lor impotriva murdariei, prafului si altor particule care pot afecta aderenta si performanta anvelopelor. Acopera anvelopele cu o husa speciala pentru anvelope sau cu o folie de plastic rezistenta.

 • Evita depozitarea anvelopelor pe janta:
  Depozitarea anvelopelor pe janta poate duce la deformarea anvelopelor si la deteriorarea jantelor. Inlocuieste jantele cu suporti de depozitare speciali pentru anvelope, care pot fi achizitionati de la magazinul online Vadrexim.ro.

 • Verifica anvelopele periodic:
  Verifica anvelopele de vara periodic pentru a identifica semne de deteriorare sau uzura. Fii antent si la marcajul Dot anvelope. Daca observi orice semne de deteriorare, cum ar fi fisuri sau gauri, sau orice semne de uzura, cum ar fi adanciturile prea mari in banda de rulare, este recomandat sa inlocuiesti anvelopele.

In concluzie, depozitarea corecta a anvelopelor de vara poate ajuta la prevenirea deteriorarii lor si la prelungirea duratei lor de viata. Curatarea anvelopelor inainte de depozitare, verificarea presiunii aerului, depozitarea lor intr-un loc uscat si racoros, depozitarea in pozitie verticala sau orizontala, acoperirea anvelopelor, evitarea depozitarii lor pe janta si verificarea lor periodic sunt cateva lucruri importante pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a depozita corect anvelopele de vara. Magazinul online Vadrexim.ro poate oferi asistenta telefonica de la expertii lor in anvelope pentru a ajuta la protejarea si prelungirea duratei de viata a anvelopelor tale de vara.

You may also like...