Care sunt performantele tehnice ale unei motociclete de calitate?

Iti doresti o motocicleta puternica, cu performante deosebite si nu stii ce sa alegi? Afla in randurile urmatoare tot ce trebuie sa stii!

Iti doresti o motocicleta puternica, cu performante deosebite si nu stii ce sa alegi? Nu esti prea bine familiarizat cu caracteristicile tehnice ale unei motociclete puternice? Iata ce trebuie sa cunosti despre o motocicleta cu multi cai putere si la ce sa te uiti inainte de a face o achizitie durabila!

Tipuri de motocicleta

In general, exista doua categorii mari de potentiali motociclisti: cei care stiu exact ce motocicleta doresc sa aleaga si cei care sunt atat de confuzi in fata diversitatii de optiuni, incat se simt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa aleaga o varianta potrivita de motocicleta, mai ales din atatea variante de modele. Si nu sunt putini care isi pot achizitiona, de exemplu, un Suzuki GS500 pe baza unui impuls de moment sau fiind influentati de prietenii care conduc un anumit tip sau marca de motor.

Marci de motociclete

Inainte de a alege un Suzuki GS500, avem placerea sa iti prezentam o gama larga de motociclete, cu modele avand o terminologie intr-o continua schimbare, care pentru cei mai putin experimentati rideri se poate crea multa confuzie. De aceea, inainte de toate, recunoasterea caracteristicilor usureaza misiunea alegerii motorului perfect, compatibile cu nevoile tale, ca de exemplu: greutatea motocicletei, puterea, criteriile de manevrabilitate sau capacitatea de a pune ambele picioare pe pamant, atunci cand te regasesti in saua motocicletei.

Modele

Dintre modele, le vom evidentia pe cele mai importante, si anume: naked, sport, cruiser si renumitele modele chopper.

Naked

Motocicletele standard, cunoscute si sub denumirea de naked, ofera aproape toate performantele modelelor sport, dar cu avantajele unei pozitii de condus mult mai confortabile si evident, mai practice. Segmentul motocicletelor naked cunoaste o crestere rapida in popularitate si promite o multime de lucruri interesante, mai ales cand vorbim despre motociclete electrice, cu utilizate indeosebi in zona urbana.

Sunt modele extrem de versatile, excelente pentru o varietate de utilizari, dar fara sa se potriveasca, totusi, unui stil specific de condus. Se bucura, in general, de un aspect sportiv, dar fara carenele laterale, atat de caracteristicile modelelor sport, de aici si senzatia unei motociclete cu design gol, aerisit.

Pozitia pe scaun este una vertical si destul de confortabila, ceea ce le face si usor de condus, mai ales de catre riderii debutanti.

Motocicletele sport

Daca esti dependent de adrenalina in conditii de maxima viteza pe circuit sau sosea si nu prea stii exact care sunt tipurile de motociclete capabile sa stinga aceasta sete, atunci motocicletele sport sunt alegerea perfecta pentru tine. Acestea reprezinta tocmai arhetipul a cee ace inseamna cu adevarat o motocicleta. Ele sunt cunoscute si indragite in intreaga lume pentru aspectul lor agresiv, pentru vitezele ametitoare, performantele moderne, dar, mai ales, datorita acceleratiei explosive, a virajelor stranse si franarii incredibile. Sunt cat se poate de usoare si puternice, avand o constructie aerodinamica. Sunt folosite pentru plimbari scurte, pline de adrenalina, pe sosele ce permit acceleratii explozive. Suspensiile fine, acceleratia brutala si cadrul conceput pentru curse nu se potrivesc deloc cu gropile si damburile accentuate de pe asfalt. Cu un potential mare de accelerare rapida la viteze foarte mari, cu setari fine, alaturi de indici de franare si manevrabilitatea la limita fortelor gravitationale, modele sport sunt ideale pentru riderii cu experienta.

Cruiser

Motocicletele cruiser ofera o pozitie joasa de condus, cu un design clasic, astfel ca reusesc sa domine orice aparitie gratie aspectului exterior. Modele cruiser au inaltimi reduse ale scaunelor, aspect care atrage riderii mai scunzi sau cu brate mai scurte.  Sunt dotate cu motoare galagioase de cilindree mare si capacitate rezervor motocicleta generoasa, in timp ce roata din fata este mult mai inclinata decat la naked sau la sport.

Chopper

Modele chopper reprezinta un stil de viata in sine. Sunt adevarate bijuterii pe doua roti, modificate de proprietar pentru a satisfice orgolii si a lasa cu gura cascata orice privitor cu estetica lor extravaganta. Au cadrul alungit si furca rotii mai inclinata, sunt iconice si au capacitati de manevrabilitate si viraj destul de precare, mai ales din cauza garzii scazute la sol intr-un mod exageraat.  

You may also like...